I love Bali!
Door: Kay
Blijf op de hoogte en volg Kay
23 April 2012 | Indonesië, Kuta
Dinsdag hadden we dus dat etentje van school, daarna nog even uitgeweest, maar omdat ik die nacht ervoor nog de halve nacht wakker lag van de jetlag het maar niet te laat gemaakt.
Woensdag en donderdag naar school geweest en zoals ik thuis gewoon een beetje ga facebooken, naar de stad of met vrienden, ga je hier heerlijk met je boekje naar het strand uit school. Daar kan ik wel aan wennen!
Donderdagavond maar eens een normale grote supermarkt bezocht, waar ik de tijd van mijn leven had aangezien het zo groot was, met personeel zelfs op rolschaatsen,…. en ik eindelijk mayonaise en limonade heb gevonden, want elke dag ei als ontbijt is ook niet meer lekker, en al helemaal niet zonder mayo.
Vrijdag mochten (Danielle en ik) mee met de derde jaars Grand Tour studenten naar Bali Village. We gingen eerst naar een soort dorpje wat me aan het Zuiderzeemuseum deed denken, maar dan met 4 huisjes. Daar woonde/of waren Balinezen mensen iets van takjes in elkaar aan het knutselen en eten met hun vieze handen aan het bereiden waren, om het te laten drogen in de stinklucht van koeien poep en 30 graden. Verder liepen we daar een beetje rond in de bloedhete hitte om wat vieze biggetjes in een stal van 1 bij 1 te zien en een hanengevecht. Maaar na die ellende kwam het leuke deel, we mochten achter een soort van koeien op een stuk hout zitten, en dan lekker in modder waar ze net hadden gepoept baggeren. En daarna nog een mooi rijstveld gezien, om als afsluiter met zn alle te eten.
Dit weekend eindelijk een zonnebril aangeschaft, want kwam erachter dat de zon hier toch wel erg fel is: een echte ray ban voor 4 euro. Ik moet nog wel even wennen aan het idee dat ze hier echt geen nee kennen. Want ook al zeg je nog zo duidelijk dat je alleen voor een zonnebril komt bij een man die ligt te slapen op de grond van zijn eigen winkeltje, hij probeert het toch, bracelet, necklace, watch? No No No. Maar ach, ze moeten toch wat proberen om een gemiddeld inkomen van nog geen 100 euro per maand te halen. Heerlijk dagje maar wel heel erg verbrand, vooral mijn voeten die ik buiten de schaduw van de parasol had laten bungelen zijn echt knalrood.. oeps.
Overigens dit weekend de bevolking wel weer goed gesponsord. Om half 9 stond de taxi chauffeur klaar die ons voor nog geen 40 euro de hele dag zou rondreizen. We zijn begonnen in Ubud, bij een apenpark, schattige aapjes die aan tassen hangen en precies weten hoe ze hem open moeten maken, om vervolgens een stuk banaan op mijn schouder uitspugen blehhh. Daarna zijn we doorgereden naar het noorden van Bali, om even wat te drinken bij een restaurantje met heel erg mooi uitzicht. Toen naar een spa resort gegaan met een heerlijk zwembad met hot springs, waar we helemaal tot rust zijn gekomen.. want goh, het leven is al zo zwaar hier. Op de terugweg gestopt bij een rijstveld, wat heel erg mooi was, maar na trappetje op en af wel tot de conclusie gekomen dat ik thuis maar eens wat meer moet gaan sporten. Waar ik hier natuurlijk geen tijd voor heb, want als ik vrij ben moet ik in het zwembad, of op het strand liggen. Terug via Sanur geweest waar we toevallig bij een tentje zaten met voor een deel een Nederlandse kaart, waardoor we toch nog onze bitterballetjes hadden op zaterdag avond. Heel gezellig met de Nederlandse eigenaresse gepraat en het lieve personeel die ook wat Nederlands kon.
Vandaag had ik mijn eerste dagje praktijk, waar ik het liefst het einde van de week even een conclusie over schrijf om maar niet te snel te oordelen haha, maar op jullie op de hoogte te stellen hebben ze een hele andere werkstijl en ben ik tot de conclusie gekomen dat ik maar snel Indonesisch moet leren. Hotel zit wel lekker aan het strand (Puri Saron Seminyak) maar helaas mogen we daar alleen maar naar kijken.
Verder alles goed hier. Ik weet niet of het komt omdat alles nog nieuw is, maar zoals het er nu uitziet wil ik hier nog lang niet weg. Heb nog geen last van heimwee, mis nog niks thuis en overigens zou ik iedereen aanraden om hier heen een tijdje te komen om vervolgens rijk terug te komen, eten voor 3 euro, een bezine prijs van 35 cent p/l, lieve mensen en elke dag zon!
Lieve groetjes,
Kay
23 April 2012 - 19:03
Anita Prijn:
Jeetje Kay je krijgt er bijna nog geld toe hahaa. Wat heerlijk mop dat je het zo naar je zin hebt. Als ik zo lees van dat je lekker zon zee hebt daar zou ik ook aan kunnen wennen hoor heerlijk.
Heel veel plezier mop geniet ervan.........
Dikke kus van ons -
24 April 2012 - 05:14
Sipco:
Ik lees het al, het is behelpen!! -
24 April 2012 - 14:55
Anouk:
Alinea 4 is mijn favoriet! -
24 April 2012 - 15:42
Shirley:
He kaytje, dat moest toch vast heel leuk voor jou zijn geweest als echte dierenliefhebber die biggetjes, koeien en hanen. Heb je er mooie fotos van gemaakt voor anouk? Maar ziet er goed uit je fotos maakt me wel een beetje jaloers! Succes met praktijk en ben benieuwd naar je volgende verhaal! xxx
24 April 2012 - 17:29
Sylvia:
Hoi lieve Kay,
Goed om te lezen dat je zo geniet!
Houden zo meid. Wat een prachtige foto's heb je nu al!
Sylvia, Leo, Liza en Indy -
04 Mei 2012 - 19:42
Marjoleyn Prins:
je treft het ook niet he met je stageplaatsen. Al die vrije tijd en die zon en zee.
Ik geniet wel een beetje mee van je gezellige verhalen.
Steek je niet boven al die mensen uit?
Volgens mij zijn ze daar gemiddeld 1.50 meter.
Amuseer je de rest van de tijd.
groet,
Marjoleyn